ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αρχική Το Δ.Σ Παλαιές Ανακοινώσεις Επικοινωνία

2015201420132012     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  YΠOYPΓΈIΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ  
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕIΑΣ
  ΕΡΚΥΝΑΣ 3 Τηλ. Fax 2261026547

 

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 16-3-2012 
Αριθ. Πρωτ. 10862


ΨHΦIΣMA ΓΈΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ. Ν. ΛIBAΔEIAΣ-  Κ.Υ. AΛlAPTOY ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

 

 

Στις 13/3/2012 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των ιατρών  του Γ. Ν. Λιβαδειάς και των Κ. Υ. Αλιάρτου και Διστόμου.

Γενική εκτίμηση των μελών σε ότι αφορά στις εξελίξεις στην Υγεία  είναι:

Η συνεχής απαξίωση του Ε.Σ.Υ. από τη μνημονιακή πολιτική της  συγκυβέρνησης.

Η συνεχής έλλειψη σεβασμού της Πολιτείας προς τους λειτουργούς  της, που εκδηλώνεται αφενός με την ψήφιση νόμων που  συρρικνώνουν το ήδη πενιχρό εισόδημα των ιατρών του Ε.Σ.Υ., με  τη συνεχή προπαγάνδα μέσω των Μ.Μ.Ε. για το ύψος του  εισοδήματος των ιατρών του Ε.Σ.Υ. το οποίο σε καμιά περίπτωση  δεν αγγίζει τα 5000 ευρώ όπως ισχυρίζονται και κυρίως με τη  μεθοδολογία μείωσης του εισοδήματος που ακολουθείται  συστηματικά, μη αποδίδοντας δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία  τριών μηνών, αλλάζοντας για το σκοπό αυτό το σχετικό νόμο.  Επιπλέον, φροντίζουν συστηματικά να απαξιώσουν την Ιατρική και  Θεραπευτική απόφαση με καθαρά οικονομικιστικά κριτήρια τόσο  στην επιλογή της θεραπείας όσο και θεσμοθετώντας με ΝΟΜΟ ποινές για τη χειρόγραφη συνταγογράφηση, μεταθέτοντας την  ευθύνη της πολιτείας στο γιατρό,

Οι γιατροί του Γ. Ν. Λιβαδειάς, σε καμιά περίπτωση δεν  αποδεχόμαστε αυτού του είδους την πολιτική, που καταστρέφει  την δημόσια Υγεία, οδηγεί νοσοκομειακές μονάδες σε κλείσιμο,  υποβαθμίζει ανεξέλεγκτα τις παροχές από τους φορείς  κοινωνικής ασφάλισης, οδηγεί τον ασθενή. σε πρωτόγνωρα  αδιέξοδα, αποστερεί τον γιατρό από την αξιοπρεπή άσκηση των  καθηκόντων του.

Αποφασίζουμε :

Έναρξη επίσχεσης εργασίας για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας των μηνών Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου, με λήξη μόνο με την καταβολή της εφημεριακής εργασίας και  των δύο μηνών.

Κατάθεση αγωγής κατά παντός υπευθύνου, για οφειλές του  νοσοκομείου προς τους ιατρούς από το Σεπτέμβριο του  2010!!

Κατάρτιση για το μήνα Απρίλιο προγράμματος εφημεριών  πλήρως κοστολογημένου, με εφημερία των υγειονομικών  μονάδων μόνο για τόσες η μέρες όσες επαρκεί το εκ νέου  μειωμένο χρηματικό κονδύλιο που εγκρίθηκε για το  Νοσοκομείο Λιβαδειάς και τα Κ. Υ. Αλιάρτου και Διστόμου.

Ενημέρωση ασθενών με έντυπο, για τις θέσεις των  νοσοκομειακών ιατρών για τη δημόσια υγεία.

Παράσταση στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, σε συντονισμό με τον  σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και συνέντευξη τύπου  στα ΜΜΕ.

Πρόταση προς το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των  νοσοκομειακών ιατρών, έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ή και υποβολή μαζικών παραιτήσεων των ιατρών απ' το Ε.Σ.Υ,

 

 

Οι γιατροί του Γ, Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και των Κ. Υ. AΛΙAPTOY - ΔΙΣΤΟΜΟΥ