ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αρχική Το Δ.Σ Παλαιές Ανακοινώσεις Επικοινωνία

2015201420132012   Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς γνωστοποιεί στα μέλη του

 

 

Με διάταξη που προστέθηκε αιφνιδιαστικά χτες το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή μειώνεται κατά 17% το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών!!

Συγκεκριμένα ο συντελεστής για τον υπολογισμό του κόστους εφημεριών πέφτει από 0,0059 που είναι σήμερα σε 0,0049 ώστε, όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ.

Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς και στις υπόλοιπες διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, όπως η οριστική κατάργηση 50 Νοσοκομείων του ΕΣΥ με συγχώνευση των οργανισμών τους, η ρύθμιση για τη συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και η αναγκαστική συνταγογράφιση γενοσήμων. Οι ρυθμίσεις που προωθούνται δεν έχουν ως σκοπό την αποδοτική και ποιοτική λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις κατά τόπους ΔΥΠΕ. 

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ