ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αρχική Το Δ.Σ Παλαιές Ανακοινώσεις Επικοινωνία

2015201420132012 Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 

Δελτίο Τύπου

                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ
              ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ AΛΛHΛEΓΓYHΣ

              ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

               ΕΡΚΥΝΑΣ 3 Τηλ. 22610 26547
                               2267022790


ΛΙΒΑΔΕΙΑ 4-1-2012

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί τα. μέλη του σε Πανιατρική Πανελλαδική Απεργία από 2 έως 5 Ιανουαρίου 2012, ζητώντας την άμεση ανάκληση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών, που οδηγούν νομοτελειακά τον Κλάδο των Αυτοαπασχολούμενων Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών σε πλήρη απαξίωση και τελικά σε κατάργησή του.

Στο απεργιακό πλαίσιο διεκδικούμε επίσης την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας που επισημοποιεί την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος εκχωρεί την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών, καταργεί τις προβλέψει; του Κανονισμού Ιατρικής Δεοντολογίας περί πλανοδιακής ιατρικής και ακυρώνει την αποστολή των Ιατρικών Συλλόγων.

Απεργιακή μας απαίτηση είναι και η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των Ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στις μονάδες Υγείας στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Τέλος η αναβάθμιση του ΕΣΎ και ο δημόσιος χαρακτήρας του αποτελούν πρωτεύοντες απεργιακούς στόχους μας που συνδέονται άμεσα με την επιστημονική και υπηρεσιακή διασφάλιση των υπηρετούντων στα νοσοκομεία της χώρας; Ιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειά; όπως και όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα εν όψει των εξελίξεων προκειμένου να. ακυρώσουν με τον αγώνα τους τις μεθοδεύσει; αυτών που επιβουλεύονται την ποιότητα περίθαλψης των πολιτών και την αξιοπρεπή άσκηση της Ιατρικής

   .          

 

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ                                                                      ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ